29e Zaanse Ondernemersdag op 7 november

Rayen Panday dagvoorzitter Zaanse Onder­nemersdag 2017

De uit Zaandam afkomstige cabaretier en stand-up comedian Rayen Panday zal de 29e Zaanse Ondernemersdag op een ludieke wijze optreden als dagvoorzitter.

Rayen Panday heeft rechten gestudeerd. In 2008 deed Panday voor het eerst een open podium voor stand-up comedy; niet veel later deed hij auditie voor het Groninger Studenten Cabaret Festival en won uiteindelijk in de finale de publieksprijs. Zaandammer en voorheen rechtenstudent Rayen Panday (1983) won in 2008 de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sindsdien speelt hij op verschillende festivals / podia en in theaters door het land. Op dit moment toert hij langs de Nederlandse theaters met zijn tweede avondvullende cabaretvoorstelling ‘Vrijspraak’. Daarnaast toert hij al vanaf januari 2016 met zijn derde voorstelling: ‘Niet Verder Vertellen’. In 2008 deed hij voor het eerst een open podium stand up comedy, iets dat hij stiekem al heel lang wilde. Daar werd hij benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij in de finale de persoonlijkheidsprijs won.

Na zijn optreden in ZO:RAYMANN werd hij tekstschrijver voor het succesvolle tv programma van Jörgen Raymann. Daarna schreef hij ook voor De Dino Show van Jandino Asporaat. Ook is hij o.a. te zien geweest in het tweede seizoen van het AVRO programma Mag ik u kussen? The Comedy Factory, en ‘De Identiteit van Nederland’ Tevens was hij onlangs winnaar van de taalquiz De Tafel van Taal.

Internationaal heeft Rayen succesvolle shows gegeven in Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Thailand en de Verenigde Staten. Door de herkenbaarheid van zijn persoonlijke verhalen, zijn typetjes en zang weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken.

 

 


 

Spreker Carlo van de Weijer over disruptieve innovaties

Disruptieve innovaties zijn vernieuwingen waardoor traditionele markten ontwricht raken en nieuwe ordes ontstaan. Tijdens de 29e Zaanse Ondernemersdag op 7 november a.s. zal Carlo van de Weijer uitgebreid ingaan op disruptieve innovaties die bepalend zijn voor onze toekomst.

Tango en Route Mobiel zijn bekende voorbeelden van disruptieve innovaties, maar er zijn nog talloze andere voorbeelden te noemen. Carlo van de Weijer wordt door zijn dagelijkse werk vanuit vele invalshoeken geconfronteerd met disruptieve innovaties. Daarom kan hij ons als geen ander op een originele en inspirerende wijze naar de toekomst laten kijken. Daarbij gaat hij in op zijn ervaringen om disruptieve innovaties echt in de praktijk te brengen en hoe organisaties zich staande houden in uitdagende tijden. Carlo van de Weijer is werkzaam bij TomTom en is tevens verbonden aan de TU Eindhoven als directeur van het strategisch onderzoeksgebied “Smart Mobility”.

Tijdens zijn betoog over disruptieve innovaties zal Carlo vanuit verschillende invalshoeken de toekomst belichten. Daarbij spreekt hij vanuit leiderschapservaring bij TomTom, Siemens, TNO en zijn ervaring met bedrijven in Silicon Valley waar hij samenwerkte met onder andere Uber en Tesla. Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn smart mobility, robotica, big data en de ont­wikkelingen op het internet.

 


 

 

Wie wordt de winnaar van de Ondernemingsprijs 2017?

Breakdown Sloopsupport, Laco Techniek en Bosman en Bronkhorst zijn de bedrijven die genomineerd zijn voor de Ondernemingsprijs 2017. De prijswinnaar zal tijdens de Zaanse Ondernemersdag op 7 november bekend worden gemaakt. Ook zal een van de genomineerden dan de PDZ/Trias Jeugdjuryprijs in ontvangst nemen.

 

 

Bosma & Bronkhorst BV: Een wereld van passie en techniek

Onder de noemer ‘een wereld van passie en techniek’ ontwerpt, realiseert, installeert, onderhoudt en renoveert Bosma & Bronkhorst elektrotechnische installaties, aandrijfsystemen en technische automatiseringssystemen. Bij het bedrijf dat volgend jaar 60 jaar bestaat, werken ca. 100 vak­specialisten. De afzetmarkt bestaat voornamelijk uit bedrijven in de sectoren industrie, water, infrastructuur en gebouwen. Met de aanwezige kennis en het brede dienstenpakket in de elektrotechniek, de eigen plaatwerkerij en coatingafdeling ontzorgt Bosma & Bronkhorst de klant vanaf het ontwerp tot en met het onderhoud.

In 1958 wordt het bedrijf opgericht door Nis Bosma en Luc Bronkhorst. De eerste jaren is het bedrijf gevestigd aan het Hanepad in het centrum van Zaandam. In 1966 verhuist het bedrijf naar de Aris van Broekweg, waar het bedrijf tot op de dag van vandaag gevestigd is. In 1993 dragen de oprichters hun bedrijf over aan hun zonen, die als de tweede generatie het bedrijf verder uitgebouwd hebben tot wat het nu is: Een vooraanstaande technische dienstverlener en systeem integrator, die zich naast elektrotechnische installaties en industriële automatisering tevens bezighoudt met robotica.

Innovatie, kennisverrijking en het toepassen van nieuwe technieken zit Bosma & Bronkhorst in het bloed. Onlangs is het bedrijf uitgebreid met een hal van ca. 1100 m2, waar naast de robotica acti­viteiten, een ‘Robot Innovation and Experience zone’ en een ‘industrieel fieldlab’ gerealiseerd gaan worden. Een hightech ontwikkel-, meet-, test- en leer­omgeving waarbij, eventueel in samenwerking met het reguliere onderwijs, trainingen gegeven kunnen worden, applicaties en innovaties ontwikkeld en getest worden en diverse metingen gedaan kunnen worden.

Het milieu en het verminderen van het energieverbruik en de daarbij behorende uitstoot van broei­kasgassen is binnen Bosma & Bronkhorst een belangrijk speerpunt in de bedrijfsvoering. Naast het scheiden van de afvalstromen, het hergebruik van verpakkingsmaterialen, beperken van de eigen uitstoot en energieverbruik worden er ook diensten en producten ontwikkeld om het energieverbruik en de daarbij behorende CO2-uitstoot bij klanten te beperken.

 

Laco: Specialisten in pneumatisch, hydraulisch gereed- schap en perslucht

Laco is in 1945 opgericht door H.J. Lafeber. Hij vervaardigde speciaal gereedschappen voor de scheepvaart, offshore, raffina­derijen, chemische en staal industrieën. Jarenlang opgebouwde kennis en ervaring hebben het bedrijf gemaakt tot waar het nu staat: een kern­gezonde internationale onder­neming met een zeer trouwe en tevreden klantengroep. Laco is dé specialist wereldwijd in hydraulische en pneumatische gereedschappen, hoogwaardige hijs- en heftechnieken, waaronder computergestuurde systemen en gespecialiseerde boutverbindingsgereedschappen.

Vanaf 2015 is Laco tevens het adres voor al uw perslucht gerelateerde zaken waaronder verkoop, excellente service, onderhoud en technisch advies, maar ook voor installatiewerk van perslucht­leidingsystemen. U vindt bij Laco een breed assortiment aan compressoren.

Bij Laco staat service hoog in het vaandel, zo hebben ze eigen werkplaatsen in Zaandam en Rotterdam, waar het equipement voor onderhoud, reparatie en certificering kan worden aange­boden. Ze verhuren tevens het complete leveringsprogramma, ook in speciale uitvoeringen en zijn 24/7 bereikbaar.

 

 

Break-Down: Uw partner in asbest­sanering, sloopsupport, zagen en boren

Naast het VCA* gecertificeerde Break Down Sloopsupport BV is Break Down Asbestsanering BV zowel VCA- als SC-530- ge­­­cer­­tificeerd. Daarmee voldoet Break Down aan de wet- en regelgeving voor het aannemen en uitvoeren van sloopwerken, asbest­saneringen en boor- en zaagwerkzaamheden. Door de juiste kennis en ervaring staat het bedrijf garant voor goed opgeleid personeel dat veilig en verantwoord werkt en oog heeft voor het beschermen van de gezondheid en veiligheid van de omgeving, omwonenden en het milieu. Asbestsanering is een van de bedrijfsactiviteiten waar Break Down de afgelopen jaren sterk in is gegroeid.

Het bedrijf verzorgt de inventarisatie en complete sanering. De werklocatie wordt vrijgeven na de controle door een laboratorium die al het asbest­houdende materiaal volgens de bestaande wet- en regelgeving en volgens de richtlijnen van het VCA en SC-530 heeft onderzocht. Het werk wordt uitgevoerd door werknemers die speciaal zijn op­geleid en daarmee op de hoogte zijn van alle gevaren, risico’s, regels en wetten. Asbest wordt door Break Down veilig en verantwoord verwijderd en afgevoerd. Op het gebied van renovatie­projecten heeft het bedrijf een brede en goede reputatie opgebouwd door een snelle en vak­kundige aanpak met professionele gereedschappen en materialen. De boortechnieken worden met grote nauwkeurigheid toegepast in alle soorten gewapend beton, kalksteen, natuursteen, asfalt en andere harde steensoorten. Met zagen en/of diamantboren kan Break Down alle gewenste spa­ringen aanbrengen (soms in combinatie met een collega bedrijf).

Het bedrijf beschikt over elektrische boorinstallaties die gekeurd zijn volgens NEN 3140 norm. Als er geen energiebron aanwezig is, kan het bedrijf zorgen voor brandstof, lucht en hydraulisch aangedreven machines. Indien nodig beschikt Break Down over eigen stroom en water voorzieningen.

Op het gebied van sloopwerken is het bedrijf zeer breed inzetbaar. Voor particuliere opdrachtgevers zijn er bijvoorbeeld machines inzetbaar die door een deur passen. Voor opdrachtgevers als gemeenten, aannemers, woningbouwverenigingen, vastgoed­bedrijven en retailers zijn er machines van 1 tot 28 ton inzetbaar.

Coverstory Zaanbusiness nr:165 2017